בהדר הפודים לא מתפשרים על איכות, ומקפידים לעמוד תחת כל תקן בקרת איכות ובריאות המקובל בתחום המזון, ואף יותר מכך.
להלן רשימה קצרה של סטנדרטים ותקנים שבהם עומדת הדר הפודים בגאווה למען לקוחותיה:
- מטבחי החברה פועלים ברישיון מלא של משרד הבריאות, ועומדים תחת ביקורת איכות קפדנית מתמדת.
- מערכת האיכות של "הדר הפודים" מושתתת על עקרונות תקן בינלאומי לאיכות. התאמת מערכת האיכות לדרישות תקן זה נבחנת ונסקרת ע"י "מכון התקנים הישראלי" וע"י גוף הסמכה בינלאומי IQNet.
- במטרה להפחית את הסיכונים הטמונים בייצור המזון ואת הנזקים הגלומים בהם לבריאות הצרכן, פועלים תהליכי הייצור ב"הדר הפודים" ע"פ טכניקה שיטתית לאבטחת התהליך (HACCP), באמצעותה ניתן לזהות סיכונים צפויים, לבצע הערכת סכנות ולמנוע זיהומים במוצר.
- החברה מבצעת בדיקות תקופתיות של מעבדות פרטיות לבדיקת איכות תברואתית ומיקרוביולוגית.
- המזון הגולמי והמעובד במטבחי "הדר הפודים" עומד תחת פיקוח טכנולוגי.
- בקרת תהליכי הייצור של טכנולוג החברה כוללת את: הייצור, השינוע, האספקה-עד לתחנתו האחרונה: צלחתו של הסועד.
- שינוע המזון ממטבחי "הדר הפודים" אל יעדי האירועים או ההסעדה מתבצע במשאיות קירור תקניות בעלי רשיון ואישורים מתאימים. במהלך השינוע פועלת מערכת בקרה למניעת בקטריות וחיידקים.